четвъртък, 30 май 2013 г.

Бързай!

Вчера-следобед, когато спарата на работа поутихна, отново си преговорих, че сме на тържество в градината именно днес, 29-ти, а не в четвъртък, както мозъкът ми упорито продължаваше да си мисли. И подскочих! Букети, госпожи, пък аз не съм готова.
Миналата седмица бях започнала да правя малки картички, точно защото знаех, че тази седмица ще ми е трудно. Картичките бяха полуготови... Единственото успокоение беше, че поне се мъдреха в тефтера ми (прилежно си ги размъквах с мен вече 1 седмица уж да ги оцветя докато сме някъде по пейките или в нас); допълнително някои от елементите се оказаха незалепени и картичките нямаха дупки, съответно не бях си приготвила шнур... Ех, че кеф - в 5 свършвам, в 5 започва тържеството и липсват цветя. В 5 и малко бързо прелетях до съседното магазинче и докато чаках цветята да придобият приличен за подаряване вид, се заех с довършителна работа и дупки. Снимките - пълна импровизация, дори не виждах какво снимам, използвах моментите докато чакахме преминаващ влак и после в движение с колелото... Цяло чудо е, че бурният вятър не погуби нежните цветове, а ние успяхме да пристигнем на време за най-важните танци.


понеделник, 20 май 2013 г.

картичка с кеХчета/ за 1-ви юни

Гледа ме Дидко, че постоянно подмятам разни хартии из нас и не след дълго си поиска и за него да има картичка. Поръча си картичка с ...кеХче. "Не! (след малко се поправи) С две кеХчета. И да няма момиче!" (визираше картинката, която сложих на папката ми с рецепти).
Направих картичката не с 2, а с 8 кексчета - ами, където две, там са и осем :))) За оцветяването на някои от тях помага самия поръчител.
Толкова много сладкиши напомнят на празник. Кратък надпис и идеално картичката може да стане първоюнска.

събота, 18 май 2013 г.

картичка !Joyeux anniversaire!


Юни е месец, в който въобще не липсват рожденници. Има време принципно, но съм започнала от сега, защото ме съмнява, че следващите седмици разни ангажименти ще се изсипят върху главата ми. Първата картичка е готова. Малка закачка към бабата, учителка по френски - съвсем не съм сигурна дали правилно съм изписала пожеланията, но ако имам грешка, да се смята като част от чара на картичката.

петък, 17 май 2013 г.

Гривна от жадеит,

като онези, които толкова харесах преди известно време в блога на сестра ми. Това имаше в синята кутийка :) тра-ла-ла... цветни, готини и ваканционно настройващи топченца.
За свойтвата на жадеита казват, че:
"се използва като амулет стабилизиращ психиката, прави човек по-балансиран и разумен. Предпазва от конфликтни ситуации и помага за разрешаване на проблеми. Стабилизира и личния живот на притежателя си, предпазва го от лоши постъпки, от излишна ревност и подозрителност. Помага за по-доброто възпитание и намиране на общ език с децата. Защитава от лъжци, клеветници, съперничество и негативни енергии.
Вярва се, че жадеитът лекува бъбреците и надбъбречната жлеза, отстранява токсините, обновява клетъчната и скелетната системи и лекува зашити рани. Подпомага плодовитостта и раждането. Въздейства на ханша и далака. Балансира течностите в тялото и съотношението вода-сол/ киселинност-алкалност. Оказва силно полезно въздействие върху сърдечно-съдовата система и кръвното налягане".
Още интересна информация, и още

Доста впечатляващо, бих казала.
От своя страна, съм се приготвила да направя гривна "в мой стил", която изисква минимално вложение на време, но въпреки това напоследък времето не иска да ми стига и трудно опирам до изпълнението на проектите... Но и това ще стане!

.........след 12-тина часа:
Не насмогвам, именно защото се шляем интензивно след градина и пращам няколко поздрава от парка:
Гривната откъм зелената й страна....

Гривната откъм розовата й страна:
(с леееко префасониран дизайн)

И доза вдетиняване на възрастни:


петък, 10 май 2013 г.

Ай, забравана! За това: don't worry - be айляк!

За днес имах идеята да публикувам картичка, която трябваше да направя снощи, но малко по-рано заплесът ме застигна в зъболекарския кабинет и си забравих картоните там... За това реших, ей така, в петъчен дух, да сложа един айляшки кадър от изминалите празници на г-н Дидко - котката, син на черната Флора и оранжевия Дидко, и брат на Гарфиела. Не знам поради какви причини така хареса кабриото на Дидко - детето, че най-редовно го заварвах там, опънал котешки кълки. 
И тъй като нямам нищо съществено, което да покажа/ или пък кажа, не ми остава друго освен да ви пожелая да си прекарате едни силно айляшки 11-ти и 12-ти май! 

сряда, 8 май 2013 г.

по лъжица прохлада ...в дъжда

Първият за годината домашен сладолед е готов. Шоколадов. Обаче какво стана - направихме сладоледа уж да се разхладим в майските избързали жеги, а взе, че заваля дъжд. Не че се разсърдих на по-нормалните температури или пък сладоледа ще остане не изяден, но ако знаех - щях да побързам и още минала седмица да направя. Този път спазих точната рецепта за Джелато. Моят не успява да стане гладък и кремообразен, защото нямам машина за сладолед, а да разбърквам сместа през половин час ми е невъзможно. Но това е от белите кахъри.

Белтъците, които останаха ги вкарах в свободна интерпретация и направих сладки със суров слънчоглед. Оформих ги във фри-стайл - само с ръце, дори не разточих тестото с точилка. Получиха се ммм, ами много приятни. Общо взето тайната е - колкото повече семки - по-добре (ползвах рецептата за блатовете на торта Габрово, която е лесна и бърза за изпълнение).

Сега имам проблем - как да опазя сладоледа да не бъде погълнат в целият си обем от 1 кутия от 1 брой човече...

събота, 4 май 2013 г.

картичка за 1-ви рожден ден

Ще ходим на важния първи рожден ден на един дребосък, за който приготвих и картичка. Придържам се към изчистените линии, поради липсата на опит и "по-така" инструменти.

С пожелания за много игри, овкусени с щипка бели! (но повтарям - само една щипка, не повече)
Pin It button on image hover