
Тишината, песента на птичките и чистия въздух задължително се комбинират с богата трапеза.
Традиционно, когато отидем там, хапваме разкошен ябълков сладкиш. Имам удоволствието да споделя рецептата за него.
.jpg)
ябълки, 3 яйца, 1 ч. захар, 1 ч. брашно, 1 бакпулвер, орехови ядки
Ябълките се почистват и нарязват. Ако са кисели, може да се поръсят с малко захар. Карамеризира се захар на дъното на тавичката, в която ще се пече сладкиша. Слагат се ябълковите резени, върху тях се излива сместа от яйцата, захарта, ядките и брашното с бакпулвера. Пече се до готовност. Сладкишът се обръща обратно.
Да ви е сладко!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!