събота, 16 юли 2011 г.

Легло за спящи красавици

Куклата на дъщеря ви си няма собствено място за сън и отмора и още не предприели поправителни действия?! Хубавото е, че решението е почти светкавично - необходими са само десетина минути преценно майчино време и неголямо парче кашон (+ макетен нож, молив и линия). 
Леглото се състои от 3 елемента, които условно наричам основа, предна и задна табла (не съм запозната с професионалната терминология, може и да звуча смешно).
Стъпка 1: Изрязах основата. Леглото ще се сглобява без лепене, за това оформих тясна част, която ще се мушне в таблите по-късно. За целта, от всеки ъгъл отнех малък правоъгълник.
Следва изрязването на таблите. Предната (до която ще е главата) е с 2 cm по-висока от задната. Таблите ги правя малко по-широки от основата - от всяка страна оставям 1,5 cm повече в сравнение с основата.
Стъпка 2: Решавам, че матрака ще е на 2,5 cm от земята. Правя линия с молива.

Стъпка 3, 4: Намирам средата на основата и на предната (високата) табла. Върху основата маркирам лентата, което ще изрежа с макетния нож. Не правете цепнатината прекалено голяма, за да стои конструкцията стабилно - изрязаната ивица трябва да е малко по-тясна от дебелината на велпапето. Повтарям действието със задната основа.
Стъпка 5, 6: Следва преустройването на таблените ръбовете в заоблени краища. За шаблон ползвах CD. Разбира се, таблите може да си останат и така - правоъгълни.
И накрая, преди сглобяването, реших да направя малко сърце на предната табла (най-пипкавата работа от цялата история).

Там, където тиксото на кашона e наранило цвета, оцветих с фулмастер в същия цвят.

Хубаво свойство на тази мебел е нейната компактност. 

И накрая, остана мекичко да постелите...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover