четвъртък, 28 юни 2012 г.

Хума-преоткриване

Жега, задушлив градски въздух и некомфорт, вързан в кърпа. От-в-рат! И съвсем естествено, не след дълго кожата започва да крещи за освежаване. Особено на лицето. Ами, добре. Да я освежим тогава. Хубава идея! Но как? Пък и с какво? Маски и мазила в магазините - бол. Но аз не искам да изсипвам половин Менделеева таблица върху лицето си. Може би има хубави, био и съвсем добри продукти. Може би...
И все пак, задачата е лесна, стига да се сети човек за ху-ма-та. Съвсем забравена, като продукт, от мен. Присещам се, че някъде из шкафовете трябва да имам останал 1 пакет от миналото лято (експериментирах с домашна паста за зъби с основна компонента хума и между другото никак не стана зле).
Страхотно! Материалът е наличен и не се налага специално излизане за хума. Още веднага, можех да пристъпя към изпълнение. Какво по-хубаво от това, когато нещата са лесни? Може би - когато са натурални, а още по - когато са и евтини. Хума и вода - съвършена простота! Към това съвършенство не се добавя нищо друго (не ми спори и не мога да открия статията с една дама, твърдяща, че всяка допълнителна компонента се отразява неблаготворно на хумовия състав. Склонна съм да й вярвам и спирам да се кахъря, че нямам мая, която много често е включена, като съставка в маските с хума). За това пък, тук, има някои съвети, които следва да се вземат под внимание, когато решим да ползваме разкрасителната глина.
След 20-тина минути лицето е чисто и благодарно. Напръсквам с малко сребърна вода. Дори не ми е нужен крем.

2 коментара:

  1. Хумата наистина е един незаменим продукт за цялото тяло. Отново започнах да я ползвам миналото лято за измиване на тяло, на лице, за маска. Тези дни ще приготвя и паста за зъби.
    Дано повече хора я използват!

    ОтговорИзтриване
  2. Люляче, абсолютно е така. Вълшебен продукт! Преспокойно може да се използва и за бебешката баня (съвсем наскоро, мернах бебешки сапун с хума и честно казано се изненадах приятно).

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover