петък, 17 май 2013 г.

Гривна от жадеит,

като онези, които толкова харесах преди известно време в блога на сестра ми. Това имаше в синята кутийка :) тра-ла-ла... цветни, готини и ваканционно настройващи топченца.
За свойтвата на жадеита казват, че:
"се използва като амулет стабилизиращ психиката, прави човек по-балансиран и разумен. Предпазва от конфликтни ситуации и помага за разрешаване на проблеми. Стабилизира и личния живот на притежателя си, предпазва го от лоши постъпки, от излишна ревност и подозрителност. Помага за по-доброто възпитание и намиране на общ език с децата. Защитава от лъжци, клеветници, съперничество и негативни енергии.
Вярва се, че жадеитът лекува бъбреците и надбъбречната жлеза, отстранява токсините, обновява клетъчната и скелетната системи и лекува зашити рани. Подпомага плодовитостта и раждането. Въздейства на ханша и далака. Балансира течностите в тялото и съотношението вода-сол/ киселинност-алкалност. Оказва силно полезно въздействие върху сърдечно-съдовата система и кръвното налягане".
Още интересна информация, и още

Доста впечатляващо, бих казала.
От своя страна, съм се приготвила да направя гривна "в мой стил", която изисква минимално вложение на време, но въпреки това напоследък времето не иска да ми стига и трудно опирам до изпълнението на проектите... Но и това ще стане!

.........след 12-тина часа:
Не насмогвам, именно защото се шляем интензивно след градина и пращам няколко поздрава от парка:
Гривната откъм зелената й страна....

Гривната откъм розовата й страна:
(с леееко префасониран дизайн)

И доза вдетиняване на възрастни:


2 коментара:

  1. ох тези гривни,истинските мъниста са несравними и си станаха моето вдъхновение!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover