Follow by Email

сряда, 17 декември 2014 г.

каша

Контингентът вкъщи, чакащ за порция следобедна закуска се състои в:
- 1 бр. постещ; 
- 1 бр. почти 6 месечно;
- 1 бр. батко, който мнооого лесно вързва кусури на манджите.
Как да направим бърза закуска за всички? Отговорът изкочи от 1 пакет кавяв ориз, който кротко си стоеше в шкафа. Защо кафяв? Разбира се, защото всичко полезно си стoи в негo, докато от полираният, горкия, е изтръгнато всичко ценно. Заслужава си да се прочете повече за азиатсия диамант - например, ето тук много хубаво е разказано.
И тъй, поизчистих ориза, измих го и го метнах във фурната да се изсуши - стоя около половин час при 80 градуса (стъпки, които следвах от прочетените препоръkи за приготвяне на домашна бебешка каша в bg-mamma). После - смлях го всичкия и си го прибрах в стъклен буркан. Сварих известно количество, оставих да се задуши и добавих няколко пасирани банани. Всички са доволни. За чувствителни стомаси e добре бананът да не е суров, а да е минал през огъня. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover