Follow by Email

понеделник, 1 ноември 2010 г.

Печена тиква със слънчогледови кълнове

Предложение за здравословен и не по-малко вкусен десерт. Правя го също и като следобедна закусна за сина ми. Моята добавка към традиционно приготвената печена тиква са слънчогледовите кънове (истинска витаминно-минерална бомба: източник на полиненаситени мастни киселини, Вит. В1 и В6, магнезий, мед, фосфор, желязо, калий и цинк, влакнини), стават бързо и са едни от най-вкусните кълнове.

Продукти
Тиква Цигулка
Захар (за предпочитане нерафинирана)
Олио
Кълнове от слънчоглед


1. Нарязвам тиквата на шайби, дебели 1-2 пръста.
2. Нареждам в тавичка, която съм намазнила с олио "на решетка".
3. Поръсвам със захар (не я пестя).
4. Пека на около 180-200 С, на вентилатор, до получаване на кафява коричка.
5. Преди сервиране към всяко парче добавям от слънчогледовите кълнове, които са сложени да покълват от предната вечер (готови са за 24 часа).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover