Follow by Email

сряда, 24 август 2011 г.

Ваканция

Дълги слънчеви дни. Събиране на миди, камъчета и разни други морски раковинки...
Подариха хвърчило на Дидко. Морският бриз го вдигна до най-високия облак...
И рожден-денова торта на плажа...
За Дидковата торта тази година почерпих идея от прекрасния блог на Dimitriana.
Това е едва втората ми вита торта и стана не съвсем съвършена на външен вид (а и разходката до морето нанесе някои поражения).
Рецептата я спазих с 2 изменения: 1. В крема (, който стана превъзходен) сложих сладко от боровинки вместо пресни горски плодове. 2. Блатовете оставих не сиропирани.
Основната рецепта за фондана разделих на 3 и получих точно количество, колкото да покрия тортата.
Тъй като намирането на по-специфичните продукти ми коства наистина много обикаляне, споделям пловдивски опит:
Глицерин и глюкоза, необходими за фондана, в крайна сметка открих в аптеките (общо двете струваха около 2 лв.).
Фиксатор за сметана намерих единствено в Kaufland (в групова опаковка по 5 броя са).
Течна сметана, която да е от мляко, а не от хидрогенирани мазнини има в Lidl (не е подсладена).
Усилията си струваха!
А рожденника получи дългоочакваната си кола и беше много, много щастлив...


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover