Follow by Email

петък, 18 ноември 2011 г.

за patchwork-a, размяната и първите етикети

Групата на Patchwork BG. Първо, много се радвам, че има такава; после - че я открих (разбира се, случайно) и последно, че съм нейн член.
Аз и моето присъствие там - предимно мълчаливо наблюдение, прекъсвано от леки паузи за поздрав и прихласвания по някоя красота. А момичета правят наистина страхотни неща. Обичам пачуърк!
И сега да си дойда на думата. Пристраших се и се гмурнах в моята първа пачуърк размяна - Коледна при това. Вълнувам се! Пожелавам си да се справя прилично (признавам, че не познавам тънкостите на материята и нещата ги правя единствено по усет).
Идеята за подаръка е готова. Разкривам, че няма да бъде подложка за чаша. Преди няколко дни запретнах ръкави и дори част от проекта е готов. Цветовете са семпли и зимни. Всичко правя бавно и хапка по хапка (за пръв път се отнасям с такова търпение и не бързам като ожилена да приключа работата).
Заради размяната се мобилизирах и направих първите текстилни етикети. Няма нищо философско около тях - оформих печат "Копче", взех текстилна боя в свежо зелено, сатенена лента и останалата част беше единствено забава. Експериментирах - слагах повече или по-малко боя, после преценях кой вариант стои по-добре (пишейки ми изплува спомен в съзнанието за печатите от суров картоф, които правехме като деца и как отпечатвахме червени и розови сърца върху бял памучен плат. Не помня какво сме направи от плата после).


2 коментара:

  1. Много успешно си се справила с печата...чак ще намеря време и аз да се пробвам да си направя печатче :)

    ОтговорИзтриване
  2. Пробвай, Мария! Заниманието е повече от приятно. Успех!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover