Follow by Email

неделя, 13 май 2012 г.

Ев-ри-ка!

Извиках аз преди няколко минути, когато най-сетне разреших проблема с блога ми. Може би 2 седмици и отгоре, време ми отне, за да се оттърва от гадния червен екран, предупреждаващ че съм потенциално опасна. И тъкмо, когато отчаянието ме обземаше, прозрение ме осени!!! Беше елементарно (разбира се).
По-надолу ще опиша накратко как се преборих, за това, ако темата с вирусите не ви вълнува, смело пропускайте тази публикация.
И така, един ден червеният екран се появи. Не се уплаших. И друг път ми се е случвало - сещам се, че проблема го отстраних сравнително бързо. Ето тук добре е описано какво да сторим, когато сайта ни се събуди почервен.
Та, послушно отидох в страницата на google за уеб администратори и проверих какъв е статуса на блога ми (, следвайки линковете от червения прозорец). Изненада! Оказа се, че блога е чист откъм вируси, просто някъде в него се мъдри съдържание от друг сайт, който е заразен. ОК, мисля, че се сетих какво да правя. Тъй като това беше сайт, който съм добавила в списъка ми за четене, влезнах в блога, отидох в таблото за управление, от там в списъка за четене и премахнах нарочения сайт. Мина ден, два, три - проблема остана. Все още някъде имаше съдържание от болния (сайт). Реших да пиша на болния. Намерих ги във фейсфук, но се оказа, че нямат активност от половин година. Оставена е-поща - йок! Лошо, много лошо.
Между другото бях преровила поне 5 пъти всички линкове и страници на сайта за уеб администратори (webmaster tools). Изчетох какви ли не ръководства и не знам още какво, главата ми щеше да се пръсне от специфични термини и теми, с които бях на "Вие" повече от всякога. Следваха няколко дена застой и размишляване по въпроса. Признавам, бях стигнала и до вариант  да оформям дубликат на блога със всичките сто двайсет и шест публикации...
Поредната идея, която изкристализира е да влезна отново в списъка ми за четене (но вече през началната страница на самия блог tuy.onuy.blogspot.com, а не от blogger - тук не съм сигурна, че станах ясна) и да видя по някакъв начин дали не мога да извлека списъка като кодове (на програмен език, FTP, или както там се казва), и така да видя дали не се мъдри нещо съмнително във въпросната притурка "Блогове, които следя". Заредих tuy.onuy.blogspot.com, разбира се, появи се червеният прозорец. Натиснах бутона за продължаване на татък на собствен риск. Бях сигурна, че нищо лошо няма да се случи, все пак на няколко места бях се проверила и имах увереността, че блога не е заразен. Отидох на притурката с блоговете и какво да видя. Името на болния се мъдреше там, въпреки, че го бях бях изтрила от списъка в таблото за управление през blogger. Е, това беше препъни камъка.
Или на кратко, отново съм в играта!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover