събота, 13 октомври 2012 г.

Приказка върху хладилник

Отдавна не съм се разписвала в дневника с нещо деЦко :)) като се замисля. Та, какво ще кажете за порция куклен театър? Обичате, казвате, но ви се вижда трудоемко да правите кукли. Ооо, леснотия! Решението е - кукли от хартия.
....
Много ми харесаха хартиените фигурки на Двама с мама, които са приготвили за техния домашен театър. Тъкмо те (благодаря за вдъхновението) бяха повод да направя нещо в подобен дух, но малко преиначено.
Премиерната приказка беше веднага избрана - Дядо и ряпа. Кратичка, вярно - леко бебешка за 5-годишен момък, но пък за сметка на това изобилства от герои и е много любима на същия този 5-годишен.
"Преиначаването" на фигурките беше в това, вместо дупки за пръстите (както е в по-горния линк с вдъхновението), да им залепя по парче гъвкав магнит, защото сцената щеше да е ...мда, познахте, хладилника. Прежалих 1 магнитен стикер (предостатъчен за всички герои), който нарязах на малки парчета, които залепих за  гърба на фигурките.
С хартия и боички (моливи, пастели, флумастри и от сорта) за кратно време може да "изфабрикувате" впечатляващ брой приказки.

Нарисувани, изрязани и чакащи водните бои.
Зелеее...
 Прототипите... Претърпях остра критика, за това, че нашите герои не са точни копия на оригиналите...
 Подредени на "сцената".
Ако някой се чуди по какъв начин елена се вписва в композицията, отговорът е елементарен - това било пръстта в дядовата градина. 





3 коментара:

  1. Страхотна идея! Великолепно изпълнение! Браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея, децата обожават да лепят магнитни фигурки! Ако ми дойде музата ще се възползвам!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover