Отдавна се каня да се пробвам дали ще ми се получат. За щастие, първия опит се указа успешен и моментално унищожен.
Ползвах напътствията от
блога на Йоли, като направих половината на дозата, която тя дава. От малката
топка тесто (получена от "забележителните" 120 ml вода,
40 g масло, 75 g брашно, 2 яйца, щипка сол и 2-3 щипки захар) излезнаха 25 броя.
2 неща, важни при
печенето, чути от Fiesta TV: да става на обикновена фурна, а не на
вентилатор, за да не се разхвърчат еклерите от струята въздух и по време на
печенето фурната да не се отваря, за да не спихнат.
Готовите топчици напълних със сладкарски
крем (от прясно мляко и жълтъци), олекотен с бита сметана и по малко ягодово сладко във всяка.
Извод: стават бързо и съм била в абсолютна грешка, че са с претенциозна
направа. Скоро ще повторя.
Тази проба изглежда много вкусна, еклерите са прекрасен сладкиш!!! Никога не съм се замисляла , но трябва и аз да направя една проба!
ОтговорИзтриванеПробвай смело! Стават много леки и приятни - няма да съжаляваш(те) :))
ИзтриванеFAK IU DARTI LIDAL BIJ
Изтриване