Follow by Email

петък, 29 март 2013 г.

Петъчен лексикон

След кратинкото отсъствие през миналата седмица от виртуалния живот, неизменно съм пропуснала и случващото се из блоговете, които следя. Наваксвайки с четенето в http://vse-nemi-ostava-vreme.blogspot.com/ се видях наградена - много, много приятно е да получиш признание и мили думи, още повече, че това е сестра ми. Дано наградата не ми бъде отнета, обивнявайки я/ме/ни, че сме взаимосвързани субекти (шегичка :) ) Връчвайки ми приза, Туше ме пита, разни работи, отговорите на които, където се казва, ги знае (или най-малкото подозира), ама нищо - нека лъсна хубаво пред всички.

1. Какво не обичате да правите?
Никак не обичам да чистя/домакинствам и тем подобен слугинаж, когато на вън времето е слънчево и топло, и казва "Ама, още ли не си излезнала? Хайде, какво чакаш!" - абсолютно прецакване си е и обикновено специална покана не чакам. Като цяло не обичам да стоя на 1 място. Преди не обичах да гледам филми и да ходя на кино, сега с няколко идеи тази непоносимост е намаляла. Но като се замисля, все толкова не обичам да ходя на кино, предпочитам вкъщи (просто много често правя и нещо друго паралелно покрай гледането).  

2. Ден или нощ?
Определено ден, ама от по-дългичките.

3. Кой е любимия ти сезон?
На първо място - пролет. На второ - златния вариант на есента. Зимата, колкото и да се напъвам, ми е трудно да я харесам, дори и в най-благоприятната й светлина. Лятото, ако беше с въздух до 25 градуса, вероятно щеше да ми е любимо или в най-лошия случай - на второ място :))

4. Разходка в планината или на по кафе с приятелки?
Ами да кажем, съотношение 2:1 в полза на планината ми се вижда добро.

5. Книга прочетена в интернет или прелистена в скута ви?
Хартията винаги ми е по-удобна, независимо дали става въпрос за книга или документ. Ако не беше еко-момента, винаги бих чела всичко на хартия. Обичам да подчертавам, да пиша между редовете, да маркирам разни неща, така възприемам по-добре... Но, силно се въздържам и почти всяка информация гледам да я получавам през екрана. Обаче, виж, признавам си, че рецептите за манджички си ги разпечатвам и слагам в класьор, задължително. (Ех, сега се сещам, че отдавна се каня да го оформя по раздели - супи, сладкиши и прочие, с разни цветни разделители и финтифлюшки...)

6. За какво живеете - за живота или той за вас?
Да се чувствам добре ми е важно, и до колкото мога експлоатирам живота (понякога пък става обратното - равновесие, какво да се прави).

7. Черен или бял цвят?
Обичам черно за дрехи - въобще не ме дразни, не ме побиват тръпки или неприятни усещания. Чувала съм чести коментари по сватбени снимки, като "Е, как можаха да се облекат в черно!". Честно казано на мен въобще не ми прави впечатление, докато някой не го отбележи. Определено го паресвам за дрехи. Виж, черните мебели са друга бира (не обичам), казала притежателката точно на черни мебели в хола си:)), но това е друга история... Сега за бялото - започнах да си купувам и бели дрехи, преди ги избягвах. Иначе бялото го харесвам като интериорен цвят, особено в съчетания с наситени цветове (леле, не знам кой ще ми чете бръштолевенията). 

8. Силата, която ви тегли напред в живота?
Да се чувствам добре ми е важно (лек копи-пейст). Стремежът да сме по-добре/добри - клиширано звучи, ама пък те и за това са си клишета - истината е именно в тях, колкото и да ги избягваме.

9. Колко време не сте подхващали, най-много време, нищо да правите?
Пфф, ами имала съм преди много дълги периоди, когато нищо не съм правила - преди години, да речем - изпити, лекции или пък обичайните студентски веселия - тогава крафтърството е спало дълбок зимен сън, но летните ваканции задължително ръцете ме засърбяваха.

10. Обичате да правите най-много кое?
Хххмм, от къде да започна - питащият много добре знае какво обичам, всъщност :):):) - едно от първите места, фор евър, държи ровенето във вехтории (ако зависи от мен, САМО! в магазин за 2-ра употреба прекарвам с часове в търсене на съкровища и сме навъртяли много такива с питащия) За щастие, лятото успявам да си наваксам много добре; Обичам да се разхождам, ама буквално да се разглобя - независимо дали разходките ще са градски, извънградски, плажни (ммм, последните са ми любими, особено, ако плажът е "богат" на морски залежи (историята помни прибиране с пълни багажници с камъни и подобни....:))) ); Да се шляя с колелото (много тъжа, че си нямаме свястна инфраструктура в града, за да осъществяваме шляенето семейно и безопастно, сега това е възможно само, когато Дидко е във ваканция и не е в Пловдив); Много любимото плуване и още, и още... 

11. Усмихвате ли се често?
Да, гледам да се усмихвам, хиля или полигаввам.  


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Аз си позволявам (извинете) да си запазя правото за питане на по-късен етап. Защо? Просто видях, че завидна част от местенцата, които посещавам са получили тази награда съвсем скоро и този лексикон-предай-нататък ще стане нескончаем... Все пак ще сложа няколко блога, които много обичам да посещавам и ще се радвам на по-чести публикации в тях, но въпроси няма да задавам, защото просто авторите не знаят за моя милост :)
all is full of love
there were swallows
ToDo
jabolav
И един съвсем пресен за мен, който открих днес, пълен с нежни и прекрасни творби:
игла, конец и ...


2 коментара:

  1. Благодаря за милите ти думи, поласкана съм. Много интересни неща видях и при теб :))

    ОтговорИзтриване
  2. Няма защо :)) абсолютно заслужени са думите! :), с удоволствие ще те посещавам!

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover