Follow by Email

вторник, 19 май 2015 г.

приготовление на сорбета разни

Тазгодишния модел на домашния ми сладолед е на кубчета. Дидко им се радва, а за мен е лесно - така елиминирам нуждата да се бърка през около 30 минути сместа докато е във фризера. А и често забравям да го правя и после си имам едно ледено паве, с което трябва да се боря. Освен това, за сега, канселирам правенето на сложни рецепти, включващи много продукти, варене, бъркане и прочие. 
Използвах момента докато бебуня си приказваше с пералнята да пасирам 200-300 g ягоди с маааалко захар, колкото да им даде допълнително сладко, че не бяха от съвсем най-наситено червените.
Напълних формата за лед + няколко завъртулки сметана и докато съм започнала, взех че съм готова. 1-2 часа във фризера (през които се изискват здрави нерви, за да отговаряш на всеки 5 минути на въпроса "Сладоледа готов ли е?") и вечно гладния за сладолед може да ги напада. 
Направих и няколко броя бананови шейка, които сипах в пластмасови чашки (за да приличат на онези отровни ледени сокчета). Въпросните по някое време са изчезнали без дори да разбера, а аз си мисля, че кротко си се замразяват...


1 коментар:

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover