четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Мартениците - готови

Всъщност моят вариант на дамски мартеници го представих рано-рано още през януари и от мен се изискваше единствено да мултиплицирам сърцата в достатъчна бройка и да закрепя иглите за закачане на гърбовете им. Като завършек направих няколко хартиени плика, които ще се насочат към по-близки и далечни дестинации. На пликовете за госпожите от градината предвидихме малки етикетчета, на които ще изпишем техните имена и едно простичко "Честита Баба Марта!".
Отначало мислех сърцето да е и мъжка мартеница, но се вразумих и реших за мъжете да направя нещо по-традиционно, което да не предизвиква изумен поглед. Да, ама нещо "традиционно"-то ми убягна и мъжките мартеници-гривни се получиха доста сини :))) (принципно много харесвам, когато в една мартеница присъства и синьо, но май наистина в този случай дойде в повече. Но да кажем, че на фона на още 3-4 мартеници на ръката синьото ще стои премерено).
Моят Румен дори ги отсвири и каза, че синя мартеница няма да сложи. Приема единствено червена! :)
За детските мартеници имах разни идеи, които останаха нереализирани, поради неуспех в намирането на тестилни маркери, така че за догодина имам от сега варианти.

Който не е готов, нека побърза - остана още мъничко време за направата на домашни мартенички!


7 коментара:

  1. Чудесни и оригинални мартенички си направила.Ще зарадваш близките на твоето сърце хора!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Благодаря ти, Бежке! Именно това е най-важното - да зарадваме близкия до нас!!! Честита Баба Марта!

      Изтриване
  2. Прекрасни са Еличке - Елхичке :)))
    И мъжките са си чудни . На твоят Румен му кажи , че не разбира от креативност :))))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дааа, моя Румен се прояви като консерва и с голямо съмнение изпратих сините мартеници, започнах да се чудя дали няма всички да реагират така:)))
      Честита Баба Марта, Юле!

      Изтриване
    2. Чудни са хич не се кахъри, много хора различни вкусове , Пепи много си я хареса, ще си я носи гривничка!!!

      Изтриване
  3. Сърцата са ми фаворити , много, много ги харесвам , никога не ми стига времето да направя замислените мартеници явно трябва да се готвя от януари за да съм в крак...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами, ето, аз от януари почнах и пак имах доста за правене в последния момент. Но то едно ли е, две ли са, че човек да смогва за всичко :))) Честита Баба Марта, сестрич!

      Изтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover