събота, 2 март 2013 г.

Благодатната сол

От години ползвам в кухнята морска сол, знаейки, a и усещайки по вътрешни убеждения, че е по-добрия вариант от другата, но никога не бях се интересувала защо е така. Чудела съм се всеки път защо трябва да е непременно морска солта, която ползваме, когато си напарваме краката при настинка или пък защо на кравите също им се дава такава. Ами кисело зеле - съвсем не е все тая дали солта е морска или готварска. Има нещо нали?
Останах абсолютно изумена, прочитайки за многобройни полезности на морската сол: притежава уникална структура, която не може да се пресъздаде по изкуствен път; съдържа над 100 минерала, влизащи в обмяната на веществата; подпомага функцията на щитовидната жлеза; !нормализира кръвното налягане! (тук вече паднах), укрепва имунната система, подходяща при стомашни проблеми, настинки, използва се за борба с/у кожни неприятности, целулит, а има и още, и още. Просто поредно доказателство, че природата сътворява единствено съвършенство, дори и когато става дума за сол.
По-подробна информация: тук и тук.

3 коментара:

  1. И аз ползвам морска сол вместо готварска. Предпочитам я дори пред прехвалената хималайска сол, защото се водя от правилото, че най близкото е най-полезно за мен.

    ОтговорИзтриване
  2. днес си купих гръцка от егейско море, бяла като сняг, а египетската е по прозрачна, не е за вярване колко е полезна , а струва жълти стотинки...

    ОтговорИзтриване
  3. И аз спрях да купувам прехвалените чужди продукти при положение, че си имаме наша, не по-малко полезна.

    ОтговорИзтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover