понеделник, 8 април 2013 г.

Време е за пролет!

Ех, събота, къде си? Днес, вече подгизнали от дъждове, почти ми се струва, че е било мираж. А беше жарък пролетен ден (пф, безумно словосъчетание, но пък самата истина) - толкова топъл, че слънцето стабилно ни трясна в главите и се тюхкахме, че не сме се подготвили с потници (а, аз на всичкото отгоре, докарана като за 10 градуса). Използвахме слънчевата промоцията по най-благодушния начин или казано иначе - цяяяяял ден на вън. По някое време, вече разглобени, се озовахме на копчетата (ако някой не е наясно - "копчетата" = на площадчето с кръгли столчета около фонтана на центъра, в който фонтан, въпросната събота, един разсеян малчуган се поизкъпа и вероятно след време с усмивка ще разказва за априлския си подвиг). И там, в зеленото пространство, още сядайки на едно от копчетата, съзрях огромната и прекрасна магнолия, тъкмо цъфнала със стотици розови бижута. За около единия час, в който пихме кафе, обсъждахме нестихващия апетит на гълъбите и други фундаментални въпроси, розовото дърво беше като кинозвезда - всеки искаше да запечата кадър от природното великолепие.
А тези гъбки, изникнали в градинката пред панелен блок, днес страхотно ме развеселиха, особено като видях от какво всъщност са изработени. Обещавам, утре сутрин, да преодолея неудобството и да ги снимам по-отблизо, за да покажа за сетен път, че креативността граници няма.
Какви фермани, какви романи... :)
Иначе, чакат ме разни дреболии да ги снимам (но се ослушвам) и скоро ще покажа/разкажа за първия ми експеримент с иглонабиването.

6 коментара:

  1. тези цветове са невероятни , такова съвършенство...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Просто прекрасни са, гледаш, гледаш и не можеш да им се наситиш. И освен това миришат превъзходно...

      Изтриване
  2. Ох , как ти завиждам за гледката с магнолията ... И при нас денят си беше " жарък пролетен " / наистина си ти е точно определението ! / , ама си нямаме магнолия :)))
    Очаквам с нетърпение да видя от какво са гъбките , и другите дребни нещица :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гледката наистина беше много изящна. Имаме си една "квартална" магнолийка, много мини дръвче е, и умирам всяка пролет да й се любувам. А тази огромната направо ми разтопи душата... Ей, сега давам и "дреболиите"

      Изтриване
  3. Толкова са красиви! Обожавам ги тези дървета! Как съм пропуснала, че са цъфнали! Пфу!Усмивки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дано този дъжд не е съсипал цветовете. В събота бяха съвсем свежи и от "кварталната" магнолия знам, че се запазват доста време. Пожелавам ти да имаш път на там и да успееш да им се понаслаждаваш! :)

      Изтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover