понеделник, 28 юни 2010 г.

Торта от пелени (памперси)

Коки много преди първия рожден ден се уреди с торта - бяла, триетажна, с гумени животинчета. Не ставаше за ядене, но все пак лично си я употреби.
За целта отидоха около 30 броя пелени (взех от най-малкия номер, тъй като тортата не беше голяма и бързо щеше да се оползотвори). Всяка пелена навих на руло и увих с ластичка (само 2 пъти, за да не стяга и деформира пелената излишно). Върху подложка, подредих пелените в кръг. Във вътрешността на кръга сложих толкова рула, колкото да се запълни обема. Отвън пристегнах "блата" с шнур и отгоре декорирах с пандели. Вторият етаж се изработва аналогично. Третият етаж беше само от една пелена.
Тъй като не успях по сладкарниците да намеря, се наложи да се захвана лично с изработката на подложката. Изрязах кръг от кашон и облепих с декоративна хартия. Може да се вземе и истинки поднос, който да остане като спомен за майката.
Цялата торта увих в прозрачен целофан. И готово.
Да ви е сладко!
Отнема около час.

П. С.
Миналата година, когато отивахме към сестра ми по случай бебето, майка вижда въпросната торта, оставена на предния прозорец на колата и учудено пита: "Ама тази торта там, няма ли да се разстопи?!" :))))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover