Follow by Email

вторник, 11 декември 2012 г.

Магданозена супа

Продължавам с бързите и леки за-вечеря предложения. 
Днес ще е магданозена супа, която всъщност става нещо като крем-супа.

Зимата връзките магданоз са изключително мършави и една стига за около 2 порции. За това ще дам рецептата именно за толкова - 2 порции. Нужни са още: 
глава лук, непълна кафена чаша ориз, 2 с. л. олио, сол на вкус
За застройката - 2-3 с. л. кисело мляко, жълтък
Та:
1. Сипвам около 2 пръста вода в малка тенджера и изчаквам да заври.
2. В заврялата вода слагам нарязания лук.
3. Оставам за около 5-7 минути да омекне.
4. Добавям ориза и накълцания магданоз.
5. По някое време слагам сол на вкус и олио.
6. Вари се го готовност на ориза.
7. Пасирам супата, но внимавам да не става съвсем гладка, защото по-ми допада, когато се усещат и зрънцата ориз.
8. Правя варена застройка от жълтъка и киселото мляко (в съд ги разбърквам и добавям от бульона на супата; слагам на котлона и бъркам до завиране на сместта). 
9. Добавям я към супата.
Край!

Много лесно и полезно



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover