Абсолютно изумена бях преди месец, когато леля Доктор каза, че малкия пациент има гастрит. "Гастрит" си мислех, че е равно на "до живот". Пфуу, дишай, можело било да е моментно състояние. Но така или иначе, това означаваше едно - ДИ-Е-ТА! И забраните се занизаха -нищо сурово, никакви бобови, никакви целулозни храни, сладоледа беше спрян на мига (тъкмо бях хванала цаката на домашния), да не стои гладен, да не преяжда, малки удоволствия като шейк и хамбургер - строго забранени и т.н, и т.н. Новите правила така се намножиха, че в първия момент ситуацията изглеждаше особено сложна. Чудех се отделна страница ли да оформя, що ли, или просто от време на време да слагам в Дневника предложения, подходящи за нежни стомаси. За сега, ще е последното, като най-лесно. Фокусирам се на бързи рецепти - храната за чувствителния стомах трябва да е максимално прясна, а това означава - готвене всяка вечер.
На този етап така ни изглеждат салатите. Всички сулидарно минахме на сготвени салати, за да не се дразним.
Ориз, моркови, броколи на пара. Малко маслинки, сол и олио.
перфекто салатче, а за готвенето всяка вечер съм абсолютна ЗА, няма нищо по неприятно от претоплена храна.
ОтговорИзтриванеДа, пък и докато си се завъртял из къщата, те зеленчуците взели, че са готови...
Изтриване