вторник, 9 април 2013 г.

Моето първо иглонабиване

Последно време, по едно или друго стечение на обстоятелствата, все попадам на разни творения от филц. А тези, на които се натъкнах в РъкоделницаТА за мен са истински висш пилотаж и направо се чудя защо се закопавам така, показвайки ги... (хи-хи). Но, да си продължа с разказа :) От друга страна, се сетих, че в Кламер магазина (за който споделих, че е новото ми лично откритие) видях вЪлна, че се продава. Още първия път, когато посетих Кламера, ми се наби тази вЪлна в съзнанието и някак стоеше на stand by и чакаше да бъде включена в някой експеримент. И така, преди няколко дни реших, че ми е много важно да се пробвам да направя нещо филцово и се прибрах с няколко гранки разноцветна вълна и игла за набиване. Флоралните мотиви са ми много любими и нормално се спрях на формичка цветенце, която да се опитам да направя. А и със сигурност бъдещите ми вълнени проекти 90 %, да не кажа 100, ще се въртят все около цветята. Експериментът завърши задоволително и аз се сдобих с едно непредвидено колиенце. 
Лесно, интересно и приятно е иглонабиването, бих обобщила на финала. 
Чудех се дали да се включа в Забавлятелството Осемнадесето на Мър-Мяу, отначало се отказах - знаете как е, притеснение някакво взе, че се скупчи над мен (човештинка), после пък се разсея... като пролетта - променлива работа. Ами, това е, реших - гмурвам се. 


5 коментара:

  1. Браво!!! Страхотно е искам да се науча моля те сподели ми тайната все съм гледала, но не съм сигурна в направата, мисля ,че това са нашите бижута меки нежни , романтични !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво на теб ! Ужасно харесвам всичко това , но едва ли някога ще се престраша да опитам .

    ОтговорИзтриване
  3. Супер елементарно е, сестрич и Юле. За топчетата дори не са необходими никакви инструменти - правят се само със сапунена вода, за да слепва вълната. А за останалите фигурки се ползват специални игли за набиване, които се предлагат в магазинчетата в различни размери. В интернет е пълно с клипчета и обяснения за иглонабиването. Ако успея да направя читаво обяснение със снимков материал, ще сложа 1 пост, за да ви светна колко е лесно всъщност. А за хора с вашите ръце - направо елементарно.

    ОтговорИзтриване
  4. Много ми харесва твоето бижу, на мен ми напомня за незабравка, и между другото е перфектно направено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятно ми е да те видя при мен :) Благодаря ти, Славинче! :)

      Изтриване

Благодаря, че отдели от твоето време! Ще те очаквам отново!

Pin It button on image hover